• г.Санкт-Петербург
  • Время работы: Пн-Вс 10-18
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Самсладости

Интернет-магазин продукции Кондитерской фабрики им. К.Самойловой

Top 25 SEO Interview Questions & Answers In 2020

1. What is a search engine?

Ans:

A web search engine is a software system that is designed to search for go go information on the world wide web.The search results are generally presented in a line of results often referred to as search engine results pages(SERPs). Google, Bing, Baidu, Yandex, Duckduckgo have mainly used search engines.

2. What is SEO in simple words?

Ans:

The process of bringing the website into the top of the search result is called Search Engine Optimization.

3.What are the main stages of SEO?

Ans:

SEO is broadly classified into two stages.

On-page SEO

Off-page SEO

All the mentioned SEO techniques are important.

On-page SEO is the process of optimizing the content for search engines as well as the user.

Off-page SEO is the process of generating backlinks/traffic to our website.

4. What are the different types of SEO?

Ans:

White hat SEO – Improve search engine rankings by obeying search engine guidelines. With White hat SEO, you can expect a long-lasting growth in your rankings.

Black hat SEO – It violates the search engine guidelines. Some recognized black hat SEO techniques are;

Keyword stuffing

Cloaking

Sneaky Redirects

Hidden text or links etc..

Grey hat SEO – Grey hat SEO is neither black nor white, it rather combines both.

5. Define keywords in SEO, How necessary is it for the SEO process?

Ans:

A keyword is the most important and necessary element of Search Engine Optimization. SEO keywords are terms added to online content to improve search engine rankings for those terms.

Most keywords are discovered during the keyword research process and are chosen based on a combination of Average Monthly Search, Competition, and Commercial intent.

6. What is keyword research? How can we choose the right keyword?

Ans:

Keyword research is a practice search engine optimization professionals use to find and research alternative search terms that people enter into search engines while looking for a similar subject.

some tips for choosing the right keywords

Think like a customer.

Identify our target audience and find keywords.

Study the competition.

Understand the long tail keyword.

Use keyword research tools.

Analyze the results.

7. What are the key areas where we can use keywords to optimize our website ranking?

Ans:

For high page ranking, keywords can be used in the following areas-

Website Title

Heading Tags (H1 High Priority)

Meta Description

Website URL

Web page content

Body text

8.What is a domain name?

Ans:

Domain names are the unique, human-readable Internet addresses of websites.

They are made up of three parts:

A top-level domain (sometimes called an extension or domain suffix)

The domain name (or IP address)

Optional subdomain

9.What are the different types of domains? define it.

Ans:

Top-level domains (TLD)

.com, .net, .org, .edu, .gov 1000+ TLDs are available.

Country code top-level domain (ccTLD)

.us,.uk,.in,.au, .jp. etc… are examples.

Generic top-level domain (GTLD)

10.What is a Meta description?

Ans:

Meta descriptions are HTML attributes that provide concise summaries of

webpages. They are between one sentence to a short paragraph and appear underneath the blue clickable links in a search engine results page (SERP).

11. Describe a canonical tag?

Ans:

A canonical tag ( “rel canonical”) is a way of telling search engines that a specific URL represents the master copy of a page. Using the canonical tag prevents problems caused by Canonicalization (identical or “duplicate” content appearing on multiple URLs).

12. What is the Canonicalization issue?

Ans:

If both 'A' and 'B' web pages show the same result, then this might cause an issue as well. This is called the Canonicalization Issue.

We can resolve this issue by using any of these techniques;

301 redirection

Using rel=” canonical” tag

13.What are Backlinks?

Ans:

Backlinks also called “inbound links” or “incoming links,” are created when one website links to another. The link from an external website is called a backlink.

14. Why are Backlinks Important?

Ans:

Increases traffic & organic ranking.

A strong signal to Google search crawler.

Build Domain Authority/Page Authority.

Faster indexing.

15. What is Google Page rank?

Ans:

PageRank (PR) is a mathematical formula that judges the “value of a page” by looking at the quantity and quality of other pages that link to it.

Google takes into account three factors when calculating the PageRank of a web page, which are:

The quantity and quality of inbound linking pages;

The number of outbound links on each linking page;

The PageRank of each linking page Reference

17.What is domain authority?

Ans:

Domain Authority (DA) is a search engine ranking score developed by Moz

that predicts how well a website will rank on search engine result pages

(SERPs).

A Domain Authority score ranges from 1 to 100

With higher scores corresponding to a greater ability to rank

18.What is page authority?

Ans:

Page Authority (PA) is a score developed by Moz that predicts how well a

the specific page will rank on search engine result pages (SERP)

Page Authority scores range from one to 100

With higher scores corresponding to a greater ability to rank

18.What is link juice?

Ans:

When a web page links to any of our articles or our website's

homepage, it passes “link juice”. This link juice helps with the ranking of the article, and also improves the domain authority.

19.Difference Between Dofollow and No-Follow Backlinks?

Ans:

Dofollow link: By default, all the links that you add to a blog post are

do-follow links and these pass link juice.

Code Sample

No-Follow Link: When a website links to another website, but the link has a nofollow tag, that link does not pass link juice

Code Sample

20.What are Search Engines Algorithms?

Ans:

The search engine algorithm is a set of rules, or a unique formula, that the search the engine uses to determine the importance of a web page

Each search engine has its own set of rules, these rules determine whether a web page is real or just spam

Google search engines frequently update its search engine algorithms

21.How Algorithms Work?

Ans:

The search engine algorithm processes a query and produces results relevant to the search made.

It provides thousands of web pages with information, each assigned a particular in a result page.

22.What are Search Engine Penalties?

ans:

Google penalties are very similar to sports penalties. At their core, they're designed to punish websites that have done something wrong. These penalties aren't always handed out manually, go go and they may impact websites built by those who had no idea what they did wrong.

23. How can we recover from Google penalties?

Ans:

Google penalty removal isn't always easy

It's important to know that there are two kinds of penalties: manual and algorithmic

Manual penalties are handed down by a Google employee.They're most often given when your website is found to be doing something against Google's Terms of Service.

24. What is Google Sandbox?

Ans:

The Google sandbox refers to a commonly held belief that Google has a filter that places all new websites under restrictions for a certain amount of time to prevent them from ranking in searches.

25. What is cloaking?

Ans:

Cloaking is a black hat SEO technique in SEO in which two different content is presented one for search engine crawlers and the other is for user browsers. This technique is considered a violation according to Google's Webmaster Guidelines.

The future of SEO is promising and rightful. SEO jobs have large opportunities in the future because all want to get their site on top of the search engine which is not feasible for all, as a result, they need an SEO expert who can manage their website on the top of the search engine.Starting a will help you to learn more about SEO, SEM, SMM, etc… you can also make a bright career in SEO.